Cappelen, trykkefriheten og muslimene

by: Adam Smith jr. Monday, June 20th, 2011

Jeg er ikke rasist. Jeg har heller ikke noe negativt forhold til islam – jeg har samme forholdet til islam som til statskirken: Religionene er der, jeg tror ikke på noen av dem og bryr meg ikke om noen av dem.

Når alt det er sagt – og jeg har en følelse av at en faktisk trenger å si de tingene om en skal uttale seg negativt, og det irriterer meg grenseløst – så må jeg si at jeg har sterke følelser knyttet til respekten for de grunnleggende frihetene. Irritasjonen min er derfor nærmest grenseløs når jeg leser i VG at muslimene oppfordrer til aksjon mot Cappelen via Facebook. I følge VG sier meldingen på Facebook:

«Oppmøte på Rabita mosken klokken 14. Gå deretter mot Akersgate, hvor Cappelen Damm holder til, måtte de BRENNE I HELVETE».

Bakgrunnen er naturligvis trykkingen av en del tegninger som muslimene reagerer på. Men at de selv truer grunnleggende borgerlige friheter, det har de visst ikke noe forhold til. Det bør vi andre har et forhold til. Ytringsfriheten er viktig for alle. I og for seg også for muslimene i Norge.

Be Sociable, Share!

Related Posts:

 

Skriv kommentar!

You must be logged in to post a comment.