Liv Signe Navarsete, skatten og kollegaene

by: Adam Smith jr. Tuesday, September 7th, 2010

Det er ganske forunderlig alt det der med politikere, trygdeordninger og skatt. Det jeg mener er det som har med å kjenne ordningene å gjøre.

Du og jeg, altså vanlige folk, vi har en plikt til å kjenne reglene. Og om vi ikke kjenner reglene og bryter dem, er det vårt eget ansvar. Da kommer etatene – enten det er skatteetaten, NAV, Brønnøysund-registerene eller noen andre offentlige etater – løpende etter oss. Og får du de folka etter deg, da er det ingen “pardon”. De bryr seg ikke om årsaker, unnskyldninger, forklaringer. Det spiller ingen rolle for dem. De er blinde. De skviser deg til de har fått det de skal ha og helst litt til.

Men så er det politikerne da. De burde jo til og med vite litt mer om alle disse reglene enn du og jeg – som de mener plikter å vite noe. For til forskjell fra deg og meg jobber disse folkene med reglene hver eneste dag. Og er med på å vedta dem.

Dermed må jeg si at jeg får ganske sure oppstøt ganske langt opp i halsen når jeg hører de folka der – Liv Signe og Arbeiderpartitoppene – hyle at de ikke visste og derfor må slippe straff når de blir tatt med buksene ganske langt nede. Når de har mottatt gaver og ikke oppgitt det. Når de har mottatt ganske store verdier og ikke skattet. Og mindre sure blir ikke oppstøtene mine når jeg leser i VG at partitopper i Senterpartiet slår ring rundt partilederen.

Det lukter møkk av dette! Og det lukter kameraderi. Og forskjellsbehandling. Hadde Navarsete jobbet i næringslivet, ville hun fått sparken, skriver VG. Og hadde hun jobbet i en kommune ville hun antakelig ha blitt anklaget for å være korrupt. Men hun er jo politiker. Så da så.

En trenger ikke være Senterpartist for å kjenne lukten av møkk. Kanskje kjenner andre den til og med bedre, som ikke er så vandt til den?

Be Sociable, Share!

Related Posts:

 

Skriv kommentar!

You must be logged in to post a comment.