Stortingspolitikerne møter seg selv i døra

by: Adam Smith jr. Thursday, April 29th, 2010

VG skriver i dag at Stortingspolitikerne gjennom en årrekke har reist gratis på kollektive transportmidler uten å skatte for fordelen av dette. Stortingets direktør mener selvsagt (programmessig) at politikerne ikke har reist privat, slik at det ikke er noen fordel å snakke om. Men det finnes vel muligens en del mennesker som kjenner polikere som har brukt tog frem og tilbake på jobb og som vet bedre, så dete var muligens ikke noen spesiell klok uttalelse.

En kunne jo blitt litt moralsk forarget over skattesnyteri fra stortingsrepresentantenes side. Men det gidder jeg ikke å bli. Det er som forventet. De er som folk flest.

Men jeg synes det er flott hver gang de får et møte med den virkeligheten de selv har skapt, med et gjennomført smålig og tungvindt byråkratisk system. Øivind Halleraker sier til VG at vi er

på vei til et nytt system har det blitt unødvendig byråkratisk. Vi er ikke imot at reglene er endret, men de byråkratiske ordningene må være enklere

Og referer til systemet stortingspolitikerne møter. Så synd! Slik har det vært for alle oss andre svært lenge. Byrakratisk og firkantet!

Jeg håper stortingspolitikerne snarest avskaffer sine egne privilegier på alle områder, og i stedet koster på seg et møte med den virkeligheten de har skapt for andre! Flytt stortingshyblene til Bærum! La dem reise med forsinkede tog, dyre togbilletter, den ene bompengeringen etter den andre inn til Oslo, og køer på veiene.

Og til VG: Flott! Fortsett å grave opp stoff om politernes egenbesluttede privilegier. Vi må få slutt på den møkka der.

Be Sociable, Share!

Related Posts:

 

Skriv kommentar!

You must be logged in to post a comment.